Een overzicht van gekwalificeerde praktijken voor burnoutbegeleiding

 

Burnout is een uitputtingsreactie van lichaam en geest op een (jaren)lange van stress. Mensen met een burnout spreken vaak over een accu die echt leeg is, een elastiek dat steeds verder wordt uitgerekt totdat de veerkracht verdwenen is, of hebben het gevoel jarenlang in een versnelling te hoog (soms te laag) te hebben gewerkt. Maar ook heel belangrijk is dat de persoonlijke en sociale omstandigheden een grote rol kunnen spelen. Avond na avond moe thuiskomen en 's morgens al moe naar het werk gaan. Geen zin meer hebben om naar het werk te gaan, concentratieproblemen, gevoelens van incompetentie, sneller geïrriteerd raken om de kleinste dingen.  
 
 AANDACHT                                      Vaals
AANDACHT inspireren & ont-wikkelen. Vaals
Het zal je maar gebeuren: burn-out. Burn-out verlamt je letterlijk en figuurlijk. Je kunt niet meer helder nadenken. Je hoofd loopt over. En je bent constant moe. Burn-out hoeft niets te maken te hebben met wel of geen plezier in je werk. Juist het fanatiek zijn in je werk, legt een voedingsbodem voor het 'opgebrand' raken. Eenmaal te ver, hebben zelfs leuke dingen, waar jij je normaal gesproken mee kon opladen, hun effect grotendeels verloren. Ook posttraumatische stressstoornis (PTSS) kan tot burnout leiden.
AANDACHT biedt verschillende trajecten aan, afhankelijk van de hulpvraag. Dit kan variëren van één of twee coachgesprekken tot een intern verblijf in ons eigen Burn-out Recovery Home in het Zuidlimburgse heuvelland.

Internet: Burnoutherstel.info
E-mail: Info@aandacht.tv
 
 Caroline Boenink                         Zelhem
Caroline Boenink. Zelhem.
Mensen met stress- en burn-out klachten komen tot rust op mijn boerderij. Een fijne basis om te werken aan jezelf. Er ontstaat letterlijk ruimte in het hoofd door even weg te zijn van de dagelijkse hectiek en problemen. De activiteiten in de burn-out behandelling verschillen per persoon en per dag en is afhankelijk van de hulpvraag van de cliënt.
Internet: Carolineboenink.nl
E-mail:
Caroline Boenink
 
 
 Tacoma Coaching                  Rotterdam
Tacoma Coaching. Rotterdam.
Joke Tacoma is psycholoog en ervaren loopbaancoach. De coaching is praktisch en positief. Eerst onderzoeken we de oorzaak van de burnout, daarna zoeken we een goede balans tussen werk en privé, zodat je weer verder kunt met je leven.
Internet: Tacoma Coaching
E-mail: Joke Tacoma
 
 De Praktijk                                     Weesp
De Praktijk. Weesp.
Bij de doelgerichte burn-out begeleiding is ons belangrijkste doel om u zodanig te begeleiden dat u zelf de regie neemt over uw burn-out proces.

Internet: De Praktijk
E-mail: De Praktijk
 
 Maria van Lith                                   Oss
Maria van Lith. Oss.
Met stressconsultancy leer je weer nieuwe energie op te doen, bij te komen, te ontdekken wat de grootste stressoren in je leven zijn, veranderingen aan te brengen en om te leren gaan met stress. Als gediplomeerd stressconsultant en ervaringsdeskundige zal ik je hierin begeleiden met gesprekken, oefeningen en huiswerkopdrachten.
Internet: Mariavanlith.nl
E-mail:
Maria van Lith
 
 
 
  Wendy van Eijsden             Loosdrecht
Wendy van Eijsden.  Loosdrecht.
Bij het begeleiden van burnout richt ik mij op de vijf belangrijkste levensaspecten die grofweg de dagindeling van ieder mens bepalen. Samen onderzoeken wij of deze aspecten je energie kosten of juist energie geven.
Internet: Burnout
E-mail: Wendy van Eijsden
 
 Spanjer                                       Diessen
Spanjer Loopbaanperspectief . Diessen.
Spanjer Loopbaanperspectief doorloopt met u een persoonlijk maatgesneden traject en bevordert uw terugkeer naar de werkplek.  
Internet: Burnout begeleiding
E-mail: Yvonne Spanjer
 
 
 Ita Duursema                               Assen
Ita Duursema. Assen.
In een aantal intensieve gesprekken gaan we op zoek naar de oorzaak van de burnout. Met behulp van verschillende werkvormen bouwen we daarna aan een hernieuwde veerkracht.
Internet: Burnout begeleiding
E-mail: Ita Duursema
 
Uw bureau vermelden?   Supervisie Support   Coaching Support   Intervisie Support
    Haptonomie Support   Stress Support   Burnout Support
    Shiatsu Support   Teamcoaching Support